Hulpmiddelen voor kraamzorg

De kraamtijd is een bijzondere tijd. Niet alleen omdat je zo veel tijd kunt doorbrengen met je lieve zoontje of dochtertje, maar ook zeker omdat je een groot deel van je dag moet steken in de verzorging van je pasgeboren kindje. Ga jij binnenkort de kraamtijd in en wil je je hier goed op voorbereiden? Lees dan in dit artikel wat je in ieder geval voor hulpmiddelen nodig hebt tijdens de kraamtijd, zoals informatie over de hielprik. De producten die in dit artikel beschreven worden zijn niet de enige hulpmiddelen die je nodig hebt, maar wel de drie belangrijkste.

1 – Een bedje voor je baby

Je baby heeft een comfortabel bedje nodig, dat voorzien is van alle noodzakelijke verzorgingsartikelen voor je kindje. Denk hierbij aan een zacht matrasje, maar ook aan een hoes voor het matras, een boven lakentje en eventueel een kruik.

2 – Voeding voor je baby

Je kindje heeft natuurlijk ook eten nodig. Geef je borstvoeding, dan heb je hier de juiste hulpmiddelen voor nodig (voeding bh’s en zorg kompressen). Geef je kunstvoeding, dan zorg je ervoor dat je deze voeding tijdig hebt aangeschaft. Mocht je kindje onverwachts iets te vroeg geboren worden, dan heb je in ieder geval de juiste voeding in huis.

3 – Kleding voor je baby

Natuurlijk heeft je kindje ook kleding nodig. Je schaft een grote verzameling kledingstukken aan voor je kindje geboren wordt, zodat er altijd voldoende kleding is. Ook als er een keer een ongelukje is met de luier of als je kindje moet spugen, moet hij of zij namelijk voldoende schone kleding hebben.

Hulpmiddelen voor kraamzorg: kopen of huren

Beval je thuis, dan zijn er veel hulpmiddelen die je nodig hebt om de bevalling in goede banen te leiden. Je kunt deze hulpmiddelen allemaal kopen, maar dit kost je wel veel geld. Ook is het een beetje zonde, want misschien heb je de hulpmiddelen hierna wel nooit meer nodig. Wat je ook kunt doen, is de kraamzorg hulpmiddelen huren. Je kunt dit doen bij je zorgverzekeraar, maar het kan ook bij een externe partij. Door de hulpmiddelen voor de thuisbevalling en de periode na de bevalling te huren, bespaar je veel geld. En omdat je je geld goed kunt gebruiken met die kleine, is dat zeker een pluspunt te noemen.

 

Leuk? post