Huidverzorgingstips

Het gezicht is het visitekaartje van de mens. Wanneer men een ruimte betreedt is het eerste wat men van een ander ziet vaak het gezicht. De mens is in staat hier veel vanaf te lezen. Is iemand blij, boos, verdrietig, jong of oud? Maar ook hoe verzorgd iemand is. Dat blijkt een belangrijke factor te zijn als het gaat om de mate waarin iemand professioneel en sympathiek wordt ervaren. Veel mensen zijn zich hiervan bewust, en proberen er alles aan te doen om hun huid schoon en strak te houden. Maar niet alle crèmes en behandelingen werken even goed, en sommigen kunnen zelfs schade veroorzaken. Gelukkig bestaan er ook manieren waarop je je eigen gezichtshuid goed kunt verzorgen, zonder veel moeite en hoge kosten. Dagelijkse aanwending van deze kleine tips kan huidproblemen al snel verhelpen.

Gezichtshuid hydrateren

Onze gezichtshuid bestaat voor 85% uit water. Door voldoende water te drinken wordt er al veel vocht opgenomen. Als dat niet genoeg blijkt te zijn kan er gebruik worden gemaakt van hydraterende maskers. Het vochtevenwicht blijft zo in balans.

Huid scrubben

De gezichtshuid bevat dode huidcellen. Deze hebben geen functie meer en leiden ertoe dat de huid haar glans verliest. De dode cellen kunnen echter eenvoudig worden verwijderd met behulp van scrubproducten. Doe dit een of twee keer per week voor een optimaal resultaat.

Gezichtshuid mild reinigen

De huid wordt dagelijks beïnvloedt en vervuild. Het dragen van make-up speelt hierbij een belangrijke rol. Door make-up resten en ander vuil te verwijderen blijft de huid vitaal. Het is daarbij van belang om milde reinigingsproducten te gebruiken die zo min mogelijk alcohol bevatten. Hierdoor blijft de huid in haar evenwicht.

Andere huidaandoeningen

Natuurlijk zijn er ook huidaandoeningen die niets te maken hebben met een slechte verzorging van je huid. Dat betekent niet dat je moet stoppen met de alledaagse verzorging van je huid, maar dit zal niet genoeg zijn om deze te voorkomen. Dit soort aandoeningen kun je laten behandelen en verwijderen bij een huidspecialist. Couperose en pimentvlekken zijn hier een voorbeeld van.

Leuk? post