Diamant stenen voor ringen

 

Onder vele aanbod van edelstenen wordt er altijd gekozen voor de meest schitterende stenen voor trouwringen en verlovingsringen. Natuurlijk zijn er ook nog andere type stenen zoals saffieren, smaragden en robijnen. Echter meer dan de helft van de koppels gaat voor de diamant stenen.

De schoonheid van diamanten en hun aantrekkingskracht heeft te danken aan het feit dat ze het licht op een mooie manier kunnen reflecteren waardoor je meer schittering en glans te zien krijgt. Dit is een factor dat mee speelt  bij het snijden van een diamant. De snede is heel belangrijk en zal een grote invloed hebben op het uiteindelijk resultaat.

Een reeks van sneden

De ronde briljant snede is de meest populairste snede met zijn 58 facetten waardoor de maximum licht wordt doorgelaten. Meer dan de helft van de diamant vormen worden onder deze snede geproduceerd en aangeboden.

De prinses snede is de tweede gewilde type snede in de diamant industrie. Het steen heeft ene vierkant vorm en geeft een moderne gevoel.

De ovaal snede heeft ook een hoge reflectie factoor. Hierdoor krijg een mooie schittering van je diamant. De vorm spreek voor zichzelf.

De peer snede heeft de vorm van de fruit peer. De unieke vorm is het heel populair en het is zeker een van de beste keuze voor een sprankelende diamant.

Dan heb je ook hart diamant snede. Een hartvormige type steen als een symbool van de liefde. Deze type stenen vallen vaak onder  de smaak van jonge vrouwen.

Leuk? post