Zelf je auto verkopen

Zelf je auto verkopen: Kopers aan de deur.

auto-verkopen

Een nadeel van het verkopen van een auto is dat er kopers aan de deur komen om de auto te bekijken, zelf een auto verkopen kan hiervoor door veel mensen als onprettig ervaren worden. Vooral omdat sommige potentiele kopers nog wel eens lastig of verdacht kunnen zijn.

Auto bekijken

kopers-autoBij een auto verkopen komt erbij dat de koper langs komt om de auto te inspecteren. Het is daarom belangrijk om voordat de koper komt eerlijk te zijn over eventuele schade en/of gebreken die de auto heeft. Het is dan ook wettelijk verplicht om deze gebreken aan de geïnteresseerde te melden voordat je de auto verkopen mag. Door dit van te voren tekstueel te doen via email heb jij na de koop bewijs dat je dit ook echt gedaan hebt.

Een proefrit

Wanner je jouw auto verkopen wilt kan het voorkomen dat de koper eerst een proefrit wilt maken. Je kan dit uit voorzorg weigeren maar vaak zal de koop hierdoor niet doorgezet worden. Daarom is het vaak belangrijk om hierop voorbereid te zijn zodat de koper de proefrit gewoon kan maken.

Daarom moet je tijdens het auto verkopen eerst de vraag stellen als de potentiele koper het goed vindt als u zelf de auto bestuurt tijdens de proefrit, mocht de koper dit niet willen laat de koper dan voor vertrek een proefritverklaring ondertekenen. Deze is nodig omdat u zelf het rijgedrag van de koper niet in de hand heeft. Zelfs als u met de koper meerijdt (wat tegenwoordig zeker aanbevolen wordt).

Door deze verklaring te laten ondertekenen door de koper waarom je jouw auto verkopen wilt kan je eventuele schade of snelheidsbekeuringen die later binnenkomen nog proberen te verhalen op de koper zodat je zelf geen no-claim korting verliest.

Verlaat tijdens de proefrit nooit zelf de auto tenzij je de sleutels zelf in de hand hebt, hierdoor kan de koper niet zomaar met de auto wegrijden terwijl u buiten staat om bijvoorbeeld van plaats te wisselen tijdens de proefrit.

Meer lezen over het onderwerp verkopen auto

 

Leuk? post