Welke gegevens zie je bij een kentekencheck?

Je kunt online een kentekencheck doen. Welke gegevens zie je nu bij zo’n check? Het zijn geen gegevens die informatie geven over de eigenaar van het voertuig, maar meestal standaard en eenvoudige gegevens. Bij een gratis kenteken check, die je kunt doen bij www.rdwovi.nl, is het mogelijk om een aantal gegevens te bekijken. In dit artikel hebben we deze gegevens op een rij gezet.

Gegevens

Als eerst zie je de kleur van het voertuig en een eventuele tweede kleur. Ook zie je op welk brandstof de auto rijdt, wat de nieuwprijs is en de BPM. Naast deze gegevens vind je de classificatie, de carrosserie, aantal deuren en de eventuele aanschafprijs. Voorts kun je aflezen wat de registratie is geweest. Denk hierbij aan de eerste toelating van het voertuig, de eerste tenaamstelling en de laatste tenaamstelling. Wat ook zeker interessant is, is de APK vervaldatum. Bij het kopen van een auto is het aan te raden om hier naar te kijken, omdat dit belangrijk kan zijn. Misschien moet je na de aankoop van het voertuig wel direct een APK laten doen en dat kan betekenen dat er door een monteur van een autogarage gebreken worden geconstateerd.

Naast deze gegevens kun je informatie over de motor vinden. Denk aan het aantal cilinders, cilinderinhoud en het vermogen. Velen vinden ook de milieugegevens belangrijk. Denk aan het brandstofverbruik, het energielabel en een eventueel roetfilter. Tot slot kun je het gewicht van het voertuig aflezen en de maximum toelaatbare massa.

Leuk? post