Scooterverzekering

anwb scooterverzekering
anwb scooterverzekering

Scooterverzekering

Als je een scooter te naam hebt gesteld ben je wettelijk verplicht deze te verzekeren met een scooterverzekering (bromfietsverzekering). Mocht je de scooter lange tijd niet gebruiken en staat deze niet op de openbareweg moet hij ook verzekerd zijn of je moet hem schorsen. Een scooterverzekering is niet erg duur de scooterverzekeringspremie is afhankelijk van de leeftijd en schade vrije jaren slechts enkele euro’s per maand.

Scooterverzekering afsluiten

Het afsluiten van een scooter- of te wel bromfiets-verzekering is simpel. Dit kun je gemakkelijk online doen, het enige wat je nodig hebt is het scootermerk, model, kentekennummer, het chassisnummer en je eigen persoonlijke gegevens zoals je bromfietscertificaat en je legitimatiegegevens. Na het aanvragen van je scooterverzekering krijg je doorgaans direct een tijdelijk verzekeringsbewijs zodat je DIRECT de weg op kunt gaan met jou tweewieler. Na de goedkeuring door de verzekeringsmaatschappij krijg je jouw permanente scooterverzekeringspolis door de brievenbus en ben je er van verzekert dat je gedekt bent bij eventuele schade en of diefstal. Dit is afhankelijk van je soort verzekering en de bijbehorende dekking.

Scooterverzekering opzeggen

Heb je jouw scooter verkocht of misschien wel geschorst? Dan kun je de verzekering gemakkelijk opzeggen. Het makkelijkste is per email te reageren op de bevestiging van de verzekering toen je de verzekering afsloot. Zo heeft de verzekeraar direct alle gegevens die het nodig heeft op de vrijwaringsdatum (of schorsingsdatum) na.

Verzekeringsmaatschappijen en dekkingen

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen waar je een scooterverzekering af kunt sluiten. De ene is wat goedkoper en de andere geeft betere dekking of service. Wil je precies alle haken en ogen weten van je verzekeringspolis dan is het belangrijk dat je je verdiept in de voorwaarden en rechten. Omdat het aantal verzekeringsmaatschappijen zo groot is kun je je wellicht beter voor laten lichten door een kenner op het gebied van scooters. Een gerespecteerd scooterzaak met verstand van zaken is bijvoorbeeld Fast Furious Scooters. Deze scooterwinkel is één van de grootste scootershops van Nederland en is altijd bereikbaar voor advies op maat. Zij kunnen je ook helpen met het afsluiten van een scooterverzekering of de vergelijking hier van.

 

 

Leuk? post