Nooit teveel betalen dankzij de ANWB autowaarde-check

Een auto is een hele investering. Niet alleen de aankoop zelf, maar ook het onderhoud kan behoorlijk in de kosten lopen. Bij de aankoop van een nieuwe auto wil je er uiteraard zeker van zijn dat de auto in goede staat verkeert en dat de informatie in de advertentie of het verkooppraatje waarheidsgetrouw is. Dit kun je gemakkelijk nagaan met verschillende online tools. De ANWB autowaarde tool bijvoorbeeld geeft je een waarde-indicatie van een voertuig na het invoeren van het kenteken van het betreffende voertuig.

Hoe wordt de autowaarde bepaald?

De waarde van een auto hangt van verschillende factoren af. Van invloed zijn onder andere het bouwjaar, de onderhoudsstaat en de kilometerstand van het voertuig. Nieuwere auto’s met een lage kilometerstand hebben over het algemeen een hogere waarde dan oudere auto’s die al vele kilometers hebben afgelegd. Of de auto in een bijzonder goede staat verkeert of dat hij juist schade heeft is ook een belangrijke factor voor de waarde. Een online waarde-check kan hier echter niet altijd rekening mee houden dus is het belangrijk hierop te letten bij de bezichtiging. Bij de ANWB autowaarde bepaling wordt de waarde bepaald door middel van ANWB/BOVAG-koerslijsten die de nieuwwaarde, dagwaarde, inruilwaarde, cataloguswaarde en handelsprijzen aangeven. Houd er rekening mee dat dit een indicatie is. 

Auto inruilen of verkopen

Het nagaan van een autowaarde is ook handig als je je eigen auto wilt inruilen of verkopen. Zo kan je een passende vraagprijs opstellen wat zal helpen meer geïnteresseerden in jouw auto te trekken. Naast het bepalen van de waarde is het ook van belang te kijken naar de concurrentie en een advertentie op te stellen met volledige informatie over bijvoorbeeld kilometerstand, voertuiggegevens en geldigheid van de APK keuring. Doe dus nu de autowaarde-check en zie direct hoeveel jouw auto waard is.

Leuk? post