Met de auto op vakantie naar … Spanje!

Er zijn veel mogelijkheden wat autovakanties betreft. Een vakantie Spanje met de auto heeft zo zijn voordelen. Ideaal is dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt! Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar alle uithoeken van Spanje te rijden (niet letterlijk natuurlijk, want dan zijn we nog wel eventjes onderweg) of om met het hele gezin op pad te gaan. Je zit niet vast aan de tijden van openbaar vervoer of aan de kosten van een taxi. Ben je het ene stadje zat? Dan rijd je toch gewoon door naar het volgende stadje!

Autovakantie in Spanje

Spanje is toch wel écht een van de populairdere autovakantiebestemmingen onder de Nederlanders. De prachtige brede stranden, het heuvelachtige landschap en de overdosis kunst en cultuur zijn alle ingrediënten voor een heerlijke autovakantie. Rijd bijvoorbeeld langs de prachtige kustlijn. Een autorit van Amsterdam naar de noordkust van Spanje, Estartit bijvoorbeeld, duurt zo’n 13 uur. Als je zelf niet zo’n zin hebt om zo lang in de auto te zitten, kun je natuurlijk ook met het vliegtuig naar de bestemming en op de bestemming zelf een auto huren. Er zijn tegenwoordig veel touroperators die deze combinatie aanbieden.

Beter ermee verlegen dan erom verlegen

Tijdens je vakantie Spanje zijn een aantal dingen verplicht wanneer je met de auto op vakantie gaat. Let er dus goed op of je deze attributen hebt, ook al huur je een auto! Een gevarendriehoek, reservewiel en veiligheidsvest moet je verplicht bij je hebben in de auto. Huur je een auto? Dan is het handig om te weten dat de hoofdbestuurder in bezit moet zijn van een creditcard. Nu hopen we natuurlijk dat je dit allemaal niet nodig zult hebben tijdens je vakantie Spanje, maar … beter ermee verlegen dan erom verlegen.

algarve-auto-berg

Leuk? post