Waar kun je een kentekencheck uitvoeren?

Als je van plan bent om een tweedehands auto aan te schaffen, loont het zeker om vooraf een kentekencheck uit te voeren. Zo’n kentekencheck kan je namelijk allerlei nuttige informatie over de auto geven. Maar waar kun je zo’n check het beste uitvoeren?

Betrouwbare site

Er zijn tegenwoordig steeds meer sites die kentekenchecks uitvoeren. Handig natuurlijk, maar aan de andere kant ook weer onhandig. Want hoe weet je waar je het beste een check kan uitvoeren? Welke site is het meest betrouwbaar? En waar is het gratis? Het uitvoeren van zo’n check kan het beste via de RDW. Door het checken van het kenteken rdw weet je zeker dat je betrouwbare informatie krijgt.

Hoe werkt het?

 

Een kentekencheck uitvoeren is heel simpel. Vraag van tevoren het kentekennummer op bij de eigenaar. Noteer deze, en dan kun je aan de slag. Het is heel simpel, je kan het zo vanaf je laptop doen. Je gaat allereerst naar een site die kentekenchecks uitvoert. Voer het kentekennummer in dat je hebt genoteerd, en druk op enter. Nadat je dit hebt gedaan krijg je allerlei informatie te zien over de auto.

Wanneer

APK gekeurd Zo krijg je te zien wanneer de auto voor het laatst een APK keuring heeft gehad. Dit is handig om te weten, want je hebt natuurlijk geen zin om zelf meteen zo’n keuring te moeten uitvoeren nadat je de auto hebt gekocht. Als de auto recentelijk al APK is gekeurd, dan weet je dat het voorlopig wel goed zit met de auto.

Leuk? post