Huurauto boeken: vooraf of juist ter plaatse?

Ga je op vakantie en wil je op de plaats van bestemming graag een auto huren? Kun je dat dan beter ter plaatse doen of juist terwijl je nog in Nederland bent? Naar onze ervaring kun je dit het beste vooraf doen. Waarom? Dat is simpel. Wanneer je vooraf een huurauto boekt ben je er zeker van dat deze auto aan je wensen voldoet. Het wil namelijk nogal eens voorkomen dat de aanbieders geen passende huurauto meer hebben als je op locatie een kijkje komt nemen. De kans is groot dat je dan maar gewoon genoegen moet nemen met wat ze hebben, want wie wil er nou een hele vakantiedag verspillen aan het zoeken van een leuke huurauto?

De voordelen van vooraf boeken

Als je vooraf een huurauto boekt, kun je er zeker van zijn dat jouw droomauto op je staat te wachten wanneer je op je vakantiebestemming aankomt. Vooral als je speciale wensen hebt is het aan te raden om vooraf een huurauto te komen. Zo weet je zeker dat je de juiste auto hebt. Wil je ter plekke een auto huren, dan is de kans veel minder klein dat de auto die je graag wilt huren nog beschikbaar is. Vooral in het hoogseizoen is het aanbod aanzienlijk kleiner, waardoor je soms moet uitwijken naar een andere, duurdere prijscategorie.

En alsof dat nog niet genoeg was: in het buitenland geldt vaak een veel hoger eigen risico, betaal je lokale toeslagen voor verzekeringen en gelden schrikbarend hoge tarieven bij veranderende weersomstandigheden.

Meer zekerheid

Door het vooruit boeken van een huurauto heb je niet alleen meer zekerheid, maar kun je profiteren van nog een aantal fijne voordelen. Zo dekken verzekeringen in het buitenland vaak veel minder en smeren buitenlandse aanbieders je ook nog eens een aantal onnodige verzekeringen aan.

Huur je toch liever een auto op locatie? Dan is het dus erg belangrijk om rekening te houden met eventuele overbodige verzekeringen en diensten. Kijk het huurcontract altijd goed na voordat je het ondertekend. Zijn er toch extra verzekeringen genoteerd? Spreek ze hier dan op aan.

Leuk? post