Het verhaal over de zwarte Volvo S60

De zwarte Volvo

volvo-zwart-s60

Daar staat hij dan voor de deur, een mooie Volvo S60. Blinkend zwart, groot, mannelijk en één van de veiligste auto’s die er rondrijden.

volvo-zwart-s60Ja, ik had er lang naar uitgekeken maar nu heb ik hem toch echt helemaal voor mezelf: een zwarte Volvo S60. Ik had natuurlijk net zo goed kunnen kiezen voor een V70, V40 of een Volvo XC70 wat ik ben een zo genoemde ‘Volvo fanaat’.En daar hoort natuurlijk wat kennis bij dat ik maar al te graag met jullie wil delen:

Volvo Car Corporations is rond 1927 opgericht in een stad in Zweden. Maar de naam Volvo was al geruime tijd ervoor in gebruik door het bedrijf SKF die sinds 1907 eigenlijk alleen kogellagers produceerde. De eerste auto kwam pas in 1927 op de markt en wat was dat een pracht auto; De ÖV4. Oftewel; ÖppenVagn 4 cylindrar. Wat dus vertaald van het Zweeds naar Nederlands: Open wagen met vier cilinders”. Al snel erna kwam de opvolger van de ÖV4, een dichte versie die PV4 werd genoemd. Er waren nog enkele pracht exemplaren in de jaren erna maar de echte doorbraak kwam pas 10 jaar na de tweede wereldoorlog. GunnarEngallau trad aan en liet het merk fantastisch snel groeien.

volvo-zwart-s60Dat Volvo nu niet maar een Zweeds bedrijf is weet elke fanaat natuurlijk maar al te goed, het is tijden spannend geweest en de toekomst van ons favoriete bedrijf was op bepaalde momenten ver te vinden. Gelukkig is Geely zo vrij geweest om het voorheen (vroeger) Zweedse merknaam op te kopen om het vervolgens een nieuwe kans te geven. Ik weet de grote koppen op internet nog maar al te goed, ‘De gok van $11miljard” werd de koop genoemd.

Grote onzin natuurlijk want zolang wij fanaten dol blijven op dit merk komt alles vast en zeker goed, en er is niemand die kan beweren dat de concepten die de laatste jaren zijn gemaakt niet in één woord geweldig zijn.

Mijn Volvo verkopen zal niet snel gebeuren wat hij bevalt heel erg goed.

 

Leuk? post