Een gebruikte auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland is voor heel veel mensen een prima optie als zij in Nederland niet vinden wat ze zoeken op autogebied. En tegenwoordig is het ook niet meer zo dat alleen autoliefhebbers op zoek gaan naar een gebruikte auto in Duitsland, want steeds meer consumenten weten de weg te vinden naar de Duitse autohandelaar.

Gebruikte BMW, Audi, Mercedes of Volkswagen

Een auto kopen in Duitsland en deze importeren is op zich niet zo ingewikkeld, maar aan de andere kant zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Net als in Nederland heb je namelijk ook in Duitsland wel eens te maken met een onbetrouwbare autohandelaar. Wie kiest voor een gebruikte BMW, Audi, Mercedes of Volkswagen die wordt aangeboden door een merkdealer zal waarschijnlijk geen problemen tegenkomen, maar als het gaat om universele autobedrijven of particulieren kan het een ander verhaal zijn. Natuurlijk moet men zich in Duitsland ook aan de wet houden, maar de praktijk is soms gewoon anders.

Is het een ex-schade auto?

Wie ervoor kiest om in Duitsland een auto te kopen doet er verstandig aan om zich vooraf goed te oriënteren. De auto’s die worden aangeboden op sites als Mobile.de en Autotrack zijn altijd uitvoerig omschreven. Check de omschrijving en de foto’s. Is het een ex-schade auto? Klopt de kilometerstand? Is het onderhoud op tijd uitgevoerd? Deze zaken kan je vaak vooraf al controleren, gewoon online. Ben je eenmaal overtuigd van je keuze dan maak je een afspraak met het autobedrijf. Vaak is het verstandig om iemand mee te nemen met verstand van auto’s. Met z’n tweeën sta je nu eenmaal sterker.

Aankoop van een betrouwbare auto

Als de auto goed is kan je overgaan tot de aanschaf en het importttraject naar Nederland. Je moet BPM afdragen, de auto moet gekeurd worden bij de RDW en hij moet op een Nederlands kenteken gezet worden. Wie er niet voor voelt om dit zelf allemaal te doen kan natuurlijk ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen, zoals Autoimport Advies. Zij zitten dicht bij de Nederlandse grens en helpen consumenten om een auto te kopen in Duitsland. De extra kosten verdien je dubbel en dwars terug door een betere prijs en de aankoop van een betrouwbare auto.

Leuk? post