Je eten laten bezorgen door een Uber taxi

Uber is een gigant in de taxiwereld. In 2009 werd het bedrijfje opgericht en ondertussen is het al meer dan 17 miljard euro waar. Het concept is zo eenvoudig dat iedereen het had kunnen bedenken: je kunt met een app op je mobiel een taxi bestellen en betalen, en via een kaartje zien waar de taxi zich bevindt. Uber heeft er in een paar jaar miljarden mee verdiend en ondertussen is het uitgegroeid tot een grootheid.

En zoals dat gaat met grote spelers op een markt, willen ze graag alles beheersen. Zo is Uber de strijd aangegaan met Google op het gebied van zelfrijdende auto’s. Dat is vreemd te noemen omdat Google in het verleden veel investeerde in Uber, maar niemand die erom maalt. Alles draait om de opbrengst. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat Uber ook is gestart met een andere service: die van het eten bezorgen. In samenwerking met enkele restaurants is het doel om de klant binnen tien minuten zijn maaltijd te bezorgen. Een optimistisch streven, maar we moeten niet raar opkijken als het Uber nog lukt ook.

En voor degenen die de duizelingwekkende snelheid en vooruitgang van Uber niet vertrouwen, zijn er gelukkig ook nog de ‘good old’ reguliere taxicentrales als Taxi Haarlem Schiphol, voor uw ritjes naar het vliegveld.

Leuk? post