Een GPS tracker helpt je op weg

Nieuwe wetgeving

Bedrijven hebben het tegenwoordig niet makkelijk met de wetgevingen die op dit moment steeds strakker worden aangetrokken. Vooral bedrijven die leaseauto’s aan hun medewerkers verstrekken kunnen duidelijk merken dat het rijden met een auto van de zaak flink aan banden word gelegd. De bijtelling wordt nagenoeg elk jaar aangepast en dat kan voor de nodige verwarring zorgen.

Zo had je in 2015 nog vijf categorieën tussen de 4 en de 25 procent. In 2016 begint het percentage weliswaar bij 4 procent en stopt bij 25 procent, maar de categorie van 7 procent voor de lichte vervuilers is er tussenuit gehaald. Daarnaast is het percentage wat voorheen 14 procent was ook nog verhoogd naar 15 procent. Zo worden de lichte en middelzware auto’s in dezelfde categorie geplaatst.

Voordelen GPS tracker

Dat betekent niet meteen dat je ook verplicht bent om de bijtelling af te dragen aan de belastingdienst. Zakelijke rijders kunnen er ook voor kiezen om geen privékilometers te rijden, waardoor alleen de catalogusprijs betaald hoeft te worden. Maar hoe kan je het beste de kilometers wat je rijdt in de gaten houden? De kilometers bijhouden door de kilometerstand te noteren op een briefje onder de zonneklep is altijd een optie. De kans dat deze kwijt raakt is veel groter.  Dit kan het beste worden bijgehouden door een GPS tracker in de auto te plaatsen die alle kilometers nauwlettend in de gaten houdt. Zo’n GPS tracker is niet alleen bedoeld om kilometers te registreren, maar houdt ook de routes, tijd tussen punt A naar B , snelheid, verbruik en uitstoot bij.

Gegevens snel bij de hand

De GPS tracker doet elke vijf seconden een meting zo kun je alles realtime volgen. De data wordt direct opgeslagen op externe servers, zodat dit veilig is opgeslagen. Daarnaast kun je de gegevens altijd opvragen en inzichtelijk maken met een computerprogramma, dit scheelt vooral heel veel rompslomp met de administratie. Alles is meteen digitaal opgeslagen, overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk ingericht.

Privé of zakelijk rijden?

Door middel van een schakelaar kun je meteen omschakelen van zakelijke naar privé stand, zodat je niet van te voren de kilometerstand moet noteren op een briefje voordat je een privérit gaat maken. Daarnaast kun je ook aangeven dat er meerdere chauffeurs zijn die privé in de auto rijden, deze gegevens worden dan ook apart opgeslagen, dat scheelt nog meer in de administratie.

De praktijk

Het is in de praktijk bewezen dat een GPS tracker hulp bied bij een nauwkeurige kilometerregistratie, zodat zakelijke rijders niet ineens voor onverwachte kosten komen te staan. Dit soort systemen zorgen er ook voor dat het meteen duidelijk is wat je verbruik is, tevens zijn deze vele malen nauwkeuriger dan de metingen die in de auto zijn ingebouwd. Chauffeurs die graag een steentje bijdragen aan een schoon milieu kunnen met een GPS tracker met een opgelucht hart de weg op.

Leuk? post