De traditie van de trouwauto

Het plaatsen van blikjes achter de trouwauto is een gebruik dat jaren terug gaat. Zelfs in de tijd toen er nog geen auto was en met gebruik maakte van een koets werd er aan de koets blikjes gebonden. Deze blikjes die achter de koets gebonden werd, waren bestemd om de Boze geesten te verdrijven. Alhoewel men deze traditie aangehouden heeft zie je toch dat niet iedereen eraan meedoet. Maar een speciale auto voor het trouwpaar is wel een deel van de traditie die gebleven is.

Als je gaat trouwen dan zijn er vele leuke trouwauto’s die je kan huren. Sommigen doen het heel eenvoudig met een bakfiets of een riksja en anderen kiezen dan weer voor een super dure auto of juist een klassieker. Meestal is het leuk als de trouwauto afgestemd is op jullie dag en het thema die daarbij hoort. Een klassieke bruiloft daar hoort een Rolls Royce of Cadillac bij, maar ook een Jaguar of Lincoln passen bij dit soort huwelijk. Wil je een extra vagant huwelijk dan is een Lincoln limo of een Hummer echt een blikvanger op jullie huwelijk. Bij een klein en knus huwelijk is een mooie oldtimer wel echt leuk.

Het kiezen van een trouwauto is niet het makkelijkste en natuurlijk wil je iets dat helemaal bij jullie past huren. Maar naast de auto zelf speelt de kleur van de auto ook een grote rol. Zo kun je bijvoorbeeld geen witte auto huren als je zelf ook in t wit gekleed bent. Dit zal niet echt een leuk contrast vormen bij de trouw rapportage met de auto.

Leuk? post