Een Android TV met een Android Stick

Verander je tv eenvoudig in een echte Smart TV. Heb je wel eens van een Android TV gehoord? Een Android TV kun je kopen maar ook zelf eenvoudig maken van een normale TV.

Wat is een Android TV

android-tv-stickHeb jij een smartfoon in bezit met Android of wellicht een tablet met Android er op? Stel je eens voor dat het beeldscherm van je televisie hetgeen kan weergeven van wat je tablet of telefoon weergeeft. Hier bedoelen we niet mee dat je beeldscherm gekloond wordt maar dat je TV een eigen Android besturingssysteem krijgt.

Apps, films en games allemaal levensgroot in beeld. Kun je jezelf dit voorstellen? Wellicht heb je al een smart tv of weet je wat dat is. Vergeet dat. Een Android TV is bijna niet vergelijkbaar omdat deze veel meer kan dan een normale huis tuin en keuken smart tv.

Beeldscherm zelf in te richten

android-tvDe home pagina kun je namelijk zelf naar wens inrichten met apps en een eigen achtergrond afbeelding. Personaliseer je tv beeldscherm dus zelf. Zet er apps op die jij fijn vind om te gebruiken. Denk aan internet, een muziek app, een film app, een uitzending gemist app en ga zo maar door. Je krijgt ongelimiteerde toegang tot de Google Play, de apps store van Google/Android, waar je kunt kiezen uit meer dan 1 miljoen apps! Meer dan 80% is gratis te downloaden!!! Jij bepaalt dus wat je tv kan en hoe het er uit ziet.

Android Stick bedienen

android-stickEen veel gestelde vraag is hoe je de Android moet bedienen. Op een tablet of telefoon heb je een touchscreen en op de tv niet. Daar heb je dus een afstandsbediening voor nodig. De afstandsbediening kan er op verschillende manieren uitzien. Zo kun je een fysieke afstandsediening gebruiken welke compatibel is met Android of een pc maar je kunt ook je tablet of smartfoon touchscreen gebruiken als muisaanwijzer. Je kunt dus ook de Android van je TV besturen met je telefoon of tablet. In veel gevallen kiezen mensen er alsnog voor om een speciale afstandsbediening aan te schaffen mits deze er al bij zit.

Eenvoudig aan te sluiten

Dan het volgende, je wilt meer weten over het Android apparaatje die je televisie gaat omtoveren in een Android TV. Hiervoor gebruik je een zogeheten Android Stick. Een Android Stick plug je in een vrije HDMI poort van je TV en je bent zo goed als klaar. Een Android Stick is een klein apparaatje welke wat weg heeft van een grote usb stick. Dit apparaatje heeft een aantal aansluitingen waaronder usb poorten en een sd-kaart slot. Tevens heeft de Android Stick een Wifi en Bluetooth module ingebouwd zodat je draadloos het internet op kunt. Bluetooth kan handig zijn om andere Bluetooth apparaten te koppelen. Denk aan een draadloze headset, bluetooth speakers of je telefoon om bestanden uit te wisselen.

Beeld klonen

beeld-klonen-androidMet een Android Stick kun je ook het beeld weergeven welke je op de smartfoon of tablet ziet. Wil je foto’s of video’s delen dan kun je deze eenvoudig op je tablet of smartfoon afspelen en aan al je vrienden laten zien. Dit heeft miracast voor android foons en tablets. Ook Apple gebruikers kun hun media eenvoudig delen. Voor hun heet dat Airpin.

Android Stick is goedkoop

Een Android Stick is erg goedkoop en is technisch behoorlijk geavanceerd. Dit kun je vergelijken met een high end smartfoon van honderden euro’s. Qua specificaties moet je bijvoorbeeld denken aan een Quad Core processor welke in staat is om 3D video’s en high-end games soepel te kunnen afspelen. Ook wordt door een aantal sticks de nieuwe UHD resolutie van 2160P al ondersteunt. Vaak heb je 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Wie uit wilt breiden kan dit eenvoudig doen door een SD-kaart van bijvoorbeeld 64GB toe te voegen. Een Android Stick heb je al vanaf zo’n 60,- Euro! Wil je meer weten dan kun je het beste eens surfen naar http://androidstick.nl

 

Leuk? post