Cocktails voor de herfst

Het is weer gedaan met de mooie zomerdagen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Veel mensen worden droevig van het feit dat het sneller afkoelt en dat de natuur aangeeft dat de herfst eraan komt. Maar wat is er nu mooier dan de herfst? Stel je eens voor hoe lekker het is om met een heerlijke cocktail op de bank te zitten, terwijl de blaadjes van de boom vallen. Lees hier welke recepten er toepasselijk zijn voor een cocktail in de herfst!

Perfect Pear

Om een perfecte cocktail te maken moet alles goed in balans zijn. Er zijn verschillende proeverijen, waarbij er kritisch werd gekeken naar de zogenoemde ‘Perfect Pear’. Zelfs als je niet van peer houdt, dan vind je de ‘Perfect Pear’ nog het einde. Maar welke ingrediënten heb je nu precies nodig om deze herfstcocktail te maken?

Benodigdheden:

  • kaneel
  • 60 ml perensap
  • 30 ml Vodka caramel
  • 30 ml Cointreau

Mocht je geen vodka caramel tot je beschikking hebben dan kun je altijd nog gebruik maken van een alternatief. Een goed alternatief is bijvoorbeeld karamel suiker siroop van Monin in combinatie met vodka.

Bereidingswijze:

Hoe maak je nu precies een ‘Perfect Pear’? Allereerst moet je een shaker of blender vullen met ijs. Schenk daarbij 30 ml Vodka met caramel, vervolgens 30 ml Cointreau, 60 ml perensap en een klein scheutje limoensap. Daarna moet je alle ingrediënten goed door elkaar mengen in de blender. Schenk vervolgens de ‘Perfect Pear’ uit in een glas. Voor een goed gedecoreerde cocktail kun je het beste een martini glas gebruiken. Om de cocktail te perfectioneren kun je de cocktail nog mooier maken met een snufje kaneelpoeder en een dun partje peer.

Vodka Fall

Naast de ‘Perfect Pear’ zijn er nog andere opties om een heerlijke herfst cocktail te maken. Een andere lekkere herfstcocktail is de ‘Vodka Fall’. Deze cocktail is een ideale herfstcocktail, omdat dit door de kaneel en de sinaasappel direct doet denken aan de herfst.

Wat heb je nodig?

  • Een beetje kaneelpoeder
  • Een halve sinaasappel
  • 30 ml Goldstrike
  • 30 ml Vodka orange
  • Ginger ale

Bereidingswijze:

Begin allereerst met een longdrinkglas gevuld met ijs. Pers vervolgens het sap van een halve sinaasappel uit in het glas. Doe er daarna een beetje goldstrike en een beetje Vodka bij. Vul vervolgens het glas met Ginger ale tot de rand. Voeg tenslotte nog wat kaneel toe en roer de ingrediënten met een barlepel. Om hem perfect te maken kun je de cocktail nog subtiel garneren met een partje sinaasappel op het glas. Zo maak je uiteindelijk de perfecte “Vodka Fall”!

Voor meer cocktail inspiratie kun je altijd terecht bij De Kuyper!

 

 

Leuk? post